Minden amit a kollagénről tudni érdemes

Kollagén Kisokos

Kollagén Kisokos

Hogyan készíts fullextrás, kollagénben gazdag levest?

2020. november 04. - TopCollagen

leves.jpg

Hozzávalók 2,5 liter leveshez:
2 kg marhacsont marha borda, farok, velőscsont stb..
1 tk. almaecet
1 tk. szemes bors
5 szegfűszeg
2 babérlevél
1-2 fej vöröshagyma egész
40 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér
Fél zellergumó
1 szál póréhagyma
só ízlés szerint, főzés közben vagy utólag
A csontot és az összetevőket megmossuk, majd mehet a fazékba. Ezt követően öntsük fel hideg vízzel, amíg el nem lepi.
Mehetnek bele a fűszerek és az ecet majd kezdjük el kis lángon főzni. Hosszú ideig fog tartani a főzés ezért érdemes erre felkészülni és elég időt szakítani a műveletre.
A leves habját mindig szedd le a ha már látod megjelenni.
A leves főzési ideje, félig lefedve akár minimum 6-12 óra is lehet.
A lényeg, hogy lassú főzés mellett lesz tökéletes a végeredmény. 
Mielőtt kész előtte 2 órával add hozzá a hagymát és a maradék zöldségeket. 
Amikor kész a leves szűrőn keresztül szűrd le és már fogyaszthatod is. 
A porcos, ehető, kocsonyás részeket is fogyaszd el nyugodtan. Az a kollagén �
Hűtőben tárold, vagy  fagyaszd le, illetve bármikor alapléként felhasználhatod. 
Szőts Ákos
Természetgyógyász
TOP COLLAGEN
süti beállítások módosítása