Minden amit a kollagénről tudni érdemes

Kollagén Kisokos

Kollagén Kisokos

Cellulitisszal vagy terhességi csíkokkal küzdesz? Itt a megoldás

2020. november 03. - TopCollagen

 

A közelmúltban a Journal of Medicinal Food publikált egy kutatást a bioaktiv kollagén peptidek és a milliónyi nőt érintő cellulitisz problémával kapcsolatban.

 

A kettős vak teszt alanyai placebo-t a kutatás másik szegmense BCP-t azaz bioaktív kollagén peptidet kaptak 6 hónapon keresztül.

A kutatásban 105 fő 24-50 év közötti normál testsúlyú, cellulitiszban szenvedő nő vett részt.

Az alanyoknak 6 hónapon keresztül napi 2,5g kollagén peptidet adtak, míg a csoport másik fele placebót kapott. A cellulitisz mértékét a teszt kezdetekor majd 3 hónap elteltével, illetve 6 hónapot követően ellenőrizték.

Értékelték a bőr rugalmasságát, sűrűségét, és a cellulitisz kierjedését.

A kutatásban a kollagén peptidet fogyasztó nőknél a kollagén csökkentette a cellulitisz területi mértékét, a cellulitisz mélységét, ezen kívül jelentősen javult a bőr sűrűsége a palecebót fogyasztó hölgyekkel szemben, akiknél nem volt semmiféle pozitív változás.cellulitisz.jpg

 A tanulmány eredményei azt igazolták, hogy a kollagén peptidet rendszeresen, de legalább 6 hónapig fogyasztó hölgyeknél, javult a cellulitiszes állapot, illetve egyértelműen kijelenthető, hogy megjelenésében és a bőr esztétikai szempontjából eredményes változás ment végbe a placebót fogyasztó hölgyekkel szemben.

A vizsgálat adatai alapján igazoltnak látszik, hogy a rendszeresen fogyasztott kollagén peptid, pozitív hatással van a cellulitiszben szenvedők számára és a bőr egészségére. A későbbiekben, azonos kollagén peptiddel végzett vizsgálatok igazolni tudták a pozitív változásokat túlsúlyos nők esetében is egyaránt.

 

Forrás: ncbi.nlm.nih.gov.com

süti beállítások módosítása