Minden amit a kollagénről tudni érdemes

Kollagén Kisokos

Kollagén Kisokos

Kollagén vagy zselatin? Melyik a jobb?

2020. november 01. - TopCollagen

Veled volt már ilyen?

Itt ott kicsit recseg, kicsit ropog, fáj, sajog, hol a nyakam, hol a vállam hol a derekam. Fájdalom reggel ébredést követően, fájdalom este a napi fizikai terhelés, avagy a sok ülés miatt. Nos a válaszom, nekem már volt ilyen.

Kezdett unalmas lenni a szenvedés, hiszen mondhatom, nálam ez volt a "normális" állapot. Mindaddig, míg a napi rendszeres mozgásnak köszönhetően csökkenni kezdett a fájdalomérzet a testemben.

Viszont, ennél azért picit több kellett.

Elmélyültem a témában, majd sorra érkeztek az információk a lehetséges alternatívákat illetően, hogy mivel érdemes a rendszeres mozgáson túl támogatni az ízületeim, az izmaim és gerincem egészségét.
Már akkor is tudtam, hogy a kollagén alkotó eleme az ízületek közti folyadéknak, amely a csontok közötti direkt súrlódás megakadályozása érdekében biztosítja a "kenőanyagot" a "forgó, mozgó" ízületek számára.

Kitaláltam, hogy ideje lesz pótolni a kollagént a szervezetemben amíg nem késő, hiszen már bőven elmúltam 25 éves. Itt jegyzem meg, hogy a szervezetünk 25 év felett csökkenti a kollagén termelés mértékét, ezzel gyorsítva a bőr öregedését a ráncok kialakulását és a különböző mozgásszervi panaszok, betegségek megjelenését.gumicukor.jpg

Nos, a legkézenfekvőbb megoldásnak a kollagén pótlás gyanánt a konyhából már jól ismert zselatinpor felfőzése és elfogyasztása volt, vagy az hogy rákattanok a gumicukorra. Ez utóbbi nagy hiba lett volna, így maradt a zselatin mert az is kollagén csak olcsóbb.

Miért nem jó megoldás a kollagén helyett a zselatin?

A zselatin is állati fehérje származék akár csak a hidrolizált kollagén peptidek, és itt a hidrolizált szóra fektetném a hangsúlyt, mint eljárásra. A hidrolizálás alatt a fehérjék egy fermentációs folyamaton esnek át mely során előemésztett állapotba kerülnek, melynek köszönhetően az elfogyasztásukat követően nekünk már nem kell az emésztési folyamatokkal bajlódnunk, hanem gyakorlatilag 100%ban és egyenes úton felszívódnak a pepdid csatornáinkon keresztül a vékonybélbe és így a véráramba.

Addig a zselatin, mivel nem hidrolizált állapotú fehérje forrás, sajnos emésztetlenül, és minimális mértékben (kb. 10%ban) tud felszívódni és beépülni test szerte ahova elvárnánk. Tehát szinte semmi nem hasznosul belőle a szervezetünkben.

A fent említett okoknak és a maximális hatékonyság érdekében, ma már csak hidrolizált formában fogyasztom a kollagént és neked is ezt javaslom. Erre kiváló alternatíva a Top Collagén 100% marhakollagén peptid.

süti beállítások módosítása