Minden amit a kollagénről tudni érdemes

Kollagén Kisokos

Kollagén Kisokos

Kollagén az új C-vitamin?

2020. október 30. - TopCollagen

 images.jpg

A kollagén jelenléte szervezetünkben megkerülhetetlen tényező, ezért annak szinten tartása fontos feladatunk.

A kollagén képzi
✔️ inak 80%-át
✔️ bőrünk 70-80%-át
✔️ porcok 60%-át
✔️ csontjaink 30%-át
✔️ izomtömegünk 10%-át

Fő szabályként, érdemes leszögezni, hogy a kollagén típusú fehérjék pótlása elengedhetetlen, ha azt szeretnénk, hogy bőrünk rugalmassága, mozgás szervrendszerünk, valamint izmaink sokáig megőrizzék fiatalságunk.

A belsőségekben és porcos részekben szegényes étrendünk miatt a kollagén pótlását az élelmiszerekből nem vagyunk képesek fedezni. Igazság szerint az elegendő mennyiséghez csak koncentrált formában juthatnánk hozzá. Egyébként tehát marad az a minimális mennyiség amely azokból az élelmiszerekből állít elő a szervezet amit jó esetben elfogyasztunk.

Az élelmiszerek útján elfogyasztott kollagén fehérjék nem csak ritkák az étrendünkben de egyben nagy méretű proteinek számítanak, ezért emésztésük és felszívódásuk akadályokba ütközik. Emésztőrendszerünk képtelen maradéktalanul lebontani, a nagy méretű kollagén fehérjéket, tehát viszonylag alacsony mennyiséget vagyunk képesek hasznosítani belőle. Illetve ahogy korábban már utaltam rá nem is túlzottan jellemző, manapság az ilyen húsok rendszeres fogyasztása.
Tegye fel a kezét aki napi-heti szinten eszik velőt, pacalt, körömpörköltet, vagy kocsonyát? Valljuk be nem sokan vagyunk.

Szóval nincs más hátra mint, hogy külső forrásból kell megoldanunk a kollagén fehérje pótlást. Amennyiben hatékonyak szeretnénk lenni és szeretnénk elérni a maximális kollagén beépülést és felszívódást úgy hidrolizált kollagén peptidek rendszeres pótlása szükséges vagyis kollagén peptideket kell beépítenünk az étrendünkbe.

Szervezetünkben működnek úgy nevezet peptidcsatornák, amelyek a hidrolizált kollagén peptideket emésztés nélkül juttatják a vékonybélbe és majd a véráramba, ezzel biztosítva a leghatékonyabb maradéktalan felszívódást.
A TOP COLLAGEN 100%-ban hidrolizált marhakollagén peptid, amelynek rendszeres fogyasztásával támogathatjuk a szervezetünk helyes és egészséges működését.

 

süti beállítások módosítása