Minden amit a kollagénről tudni érdemes

Kollagén Kisokos

Kollagén Kisokos

Hogyan őrizd meg bőröd fiatalságát csodaszerek és kenceficék nélkül?

2020. november 12. - TopCollagen
Minimális ráfordítással éveket-évtizedeket valamint számos népbetegséget kerülhetsz el. Nincs más teendőd csak figyelemmel kísérni a szervezeted apró igényeit. A tüneti megoldások helyett a panaszokat kiváltó okokat kell elkerülnöd.
Ennyire egyszerű. Itt van néhány példa arra, hogy a kenceficék helyett, mivel segítheted bőröd fiatalságának megőrzését.
Mint, arról már korábban szó esett a kollagén a szervezet egyik fő proteinje.
Megtalálható a csontokban, a bélben, a fogakban, az izmokban. Szinte mindenhol. A szervezet minden nap előállítja, de 25 év felett a termelése lassul.
kollagan_arc.jpg
A bőrünk nagy részét kollagén és víz alkotja.
A kollagén a bőrünk fő proteinje. A bőr száraz tömegének 80–90% -át kollagén biztosítja. 
Mint ismeretes a kollagén feszesíti a bőrt.
 Az I. és a III. típusú kollagén fehérje tényleges fizikai tulajdonsága, hogy a bőr tónusosságát, rugalmasságát és feszességét biztosítja.
A bőrünk évente 1-2 %-ot veszít a kollagénből tartalékából. 
A húszas éveink közepétől – a  végéig, bőrünk évente kb. 1% -kollagént veszít. Tehát 5 év alatt a legtöbbünk a kollagén raktárunk 5% -át elveszíti. Mikorra elérjük a 80 éves kort, a bőrünk 75% -kal kevesebb kollagént állít elő, mint 20 éves korunkban.
Amennyiben nem pótoljuk, vagy nem tudatos az étkezésünk és az életmódunk a kollagénszintünkből még gyorsabban veszítünk. 
A kollagénvesztést felgyorsíthatja az öregedés, a légszennyezés, a dohányzás és az étrend. A szabad gyökök és a glikációs folyamat az az a túlzott szénhidrát fogyasztás. 
A Nap által okozott  UV-sugárzás serkenti az enzimeket, amelyek roncsolják a kollagént. A kollagén fehérje lebomlása meglátszik az évek elmúlásával az ismert tüneteken kívül, bőrünk, kevésbé lesz rugalmas és sima. 
A kollagénre belülről kifelé is hathatunk.
Számos bizonyíték utal arra, hogy feltölthetjük a bőrünket kollagénnel - vagy legalábbis lelassíthatjuk a változást.  Pl. egészséges étrenddel ( a cukorbevitel csökkentésével) direkt kollagén peptid pótlással.
Nos 25 év felett a nagy dózisú kollagén pótlás reális gondolat mindenki számára aki elszeretné kerülni a mozgásszervi emésztési és bőr öregedési panaszokat.
Minden esetben hidrolizált kollagén peptid fogyasztása javasolt, minimum napi 10g. mennyiségben folyamatosan. Hiszen akár a C-vitaminból úgy a kollagénből is folyamatos után pótlást igényel a szervezetünk.
Jó egészséget.
Szőts Ákos
Természetgyógyász
süti beállítások módosítása