Minden amit a kollagénről tudni érdemes

Kollagén Kisokos

Kollagén Kisokos

Utolsó kommentek:

DarthVader 2020.11.24. 17:20:30

@Boar.:

Úgy, úgy, úgy! :)

mi kilónként 3 dkg sót használunk a savanyítóedényben, káposztától függően lesz savanyúbb vagy kevésbé savanyú, ha kissé savanyúbb, akkor felhasználás előtt "kicsavarjuk". Éppen ma tettünk el 8 kilót, kb áprilisig eláll. 5 nap alatt ehetőre erjed, (!) akkor megy a hidegre, de persze még egy-két hétig várni kell, amíg igazán fogyasztható-főzhető.

Bejegyzés: Hogyan készíts házilag szuper egészséges fermentált savanyúkáposztát? Íme a recept!

Boar. 2020.11.24. 11:41:37

Megint egy csodarecept amit valószínűleg soha, senki nem készített el.
5 literes üveg, bele 3-4 liter víz meg mutatóba egy kis káposzta... Jól van öcsém, elégtelen, leülhetsz.
Megtömöd az üveget gyalult káposztával, közé szórod a kiló káposztánként 2dkg sót meg a fűszereket ízlés szerint, vizet nem öntesz rá mert enged magától oszt megvárod a tejsavas erjedést. Nagyon meg kell tömni és a tetejére valami rácsot, leszorítót tenni, hogy a káposzta lé alatt maradjon. Vagy kell venni egy vízzáras edényt.
Nagyot dob rajta a tormagyökér, szokás bele szelni birsalmát, vöröshagymát(két kiló káposztára egy kis fej hagyma felkarikázva), kömény és koriander helyett meg egészborsot.
Abban sem vagyok biztos, hogy abban a sok lében végbemegy a fermentálás...

Bejegyzés: Hogyan készíts házilag szuper egészséges fermentált savanyúkáposztát? Íme a recept!

Papp Sanyi 2020.11.24. 08:43:32

Gyalulni kell a káposztát, ha reszelnéd, akkor pépet kapnál.

Bejegyzés: Hogyan készíts házilag szuper egészséges fermentált savanyúkáposztát? Íme a recept!
süti beállítások módosítása